Provoz společného stravování

 

Délka přípravy: 2 roky

Kód oboru: 65 – 51 – E / 501

Určeno pro: chlapce a dívky

Způsob ukončení: závěrečná zkouška – výuční list

 

Charakteristika oboru:

Žáci se naučí vykonávat přípravné práce, manipulaci a skladování potravin, surovin i nápojů a připravit jednoduché pokrmy a nápoje. Na úseku obsluhy žáci zvládnou činnosti spojené s obsluhou i postupy při vlastní jednoduché obsluze hostů. Z činností spojených s ubytovacími službami se žáci naučí zvládat práce spojené s vykonáváním funkcí hotelový vrátný, zřízenec, pokojská, tj. úklidové práce s využitím úklidovým prostředků, práce spojené s poskytováním hotelových služeb jako je praní, žehlení, čištění, obstarávání různých služeb pro hosty, např. doprava zavazadel, objednání taxi, vstupenek apod.

Podmínky přijetí: úspěšné absolvování alespoň 7. třídy ZŠ a zdravotní způsobilost ověřená lékařem.

Možnosti dalšího studia: úspěšný absolvent může pokračovat v tříletých učebních oborech.

[ hlavní stránka ] [ obsah stránek ]

Michal Duda, 2005